میلگرد چیست؟

انواع میلگرد بر اساس جنس

جنس میلگرد بر اساس آلیاژهای به کار رفته در آن و بر اساس درصد کربن موجود در فولاد آن متفاوت است. به عنوان مثال هر چقدر که درصد آلیاژ هایی همچون کروم، منگنز و مولیبدن در شمش فولاد تولید کننده میلگرد بیشتر باشد؛ مقاومت میلگرد در محیط های مرطوب و اسیدی نیز بیشتر خواهد شد. در این صورت میلگرد تولید شده با نام میلگرد استنلس استیل نامگذاری می شود که به عنوان میلگرد ضد زنگ نیز شناخته می شود. برخی دیگر از میلگردها که با نام میلگرد سیاه و یا فولاد کربنی نیز شناخته می شوند، فاقد قابلیت ضد خورندگی بوده و مناسب برای اقلیم های خشک هستند. اگر بخواهیم انواع میلگرد را بر اساس جنس و ترکیب های شیمیایی به کار رفته در آن طبقه بندی کنیم، می توانیم به طبقه بندی گرید میلگرد نیز اشاره کنیم:

میلگرد A1: این میلگرد سطح صاف و بدون آج دارد و ترکیب و جنس شیمیایی آن شامل ۲۴ درصد کربن و ۶۰ درصد سیلیسیم است. مقاومت کششی این میلگرد بالا بوده و به عنوان میلگرد نرم شناخته می شود.
میلگرد A2: این نوع میلگرد جزء میلگردهای آجدار است، که آج آن به صورت یکنواخت و به صورت مارپیچ از ابتدا تا به انتهای میلگرد ادامه دارد. درصد کربن موجود در این محصول باعث شده است تا در صنعت ساختمان سازی آن را به عنوان میلگرد نیمه خشک طبقه بندی کنند و غالبا در ساختمان سازی سبک برای تولید خاموت از آن استفاده می شود.
میلگرد A3: این میلگرد نیز جزء میلگردهای آجدار است که دارای آج ضربدری و یا به اصطلاح آج هفت و هشتی است. این نوع میلگرد در سایز بندی های ۱۰ الی ۳۲ موجود بوده و به دلیل شکستگی حین خمکاری و جوشکاری؛ توصیه می شود که از خم کردن آن و انجام عملیات جوشکاری بر روی آن خودداری به عمل آید.
میلگرد A4: بعد از اختراع تکنولوژی تولید این نوع میلگرد صرفه جویی بسیار بالایی در پروژه های عمرانی به عمل آمد. زیرا این میلگرد استحکام بسیار زیادی دارد و مشکلات مربوط به جوشکاری و خمکاری آن نیز برطرف شده است. همانطور که می‌ دانید میلگردهای آجدار برای حفظ استحکام خود نیاز به درصد کربن بالا دارند و هنگامی که درصد کربن افزایش پیدا می‌کند خاصیت شکنندگی میلگرد نیز زیاد می ‌شود. به عنوان مثال در میلگردهای A3 درصد کربن زیاد بوده و به همین جهت نیز خاصیت شکنندگی میلگرد حین جوشکاری و خمکاری زیاد شده است. اما به دلیل تکنولوژی ساخت میلگرد A4 استحکام و مقاومت این میلگرد در برابر شکستگی نیز بسیار افزایش پیدا کرده است.

انواع میلگرد بر اساس جنس
کاربردهای مختلف انواع میلگرد

انواع مختلف میلگرد که شامل میلگردهای بدون آج و آجدار هستند دارای کاربردهای متفاوتی با یکدیگر نیز هستند. به عنوان مثال میلگرد بدون آج و یا میلگرد گرید A1 به دلیل وجود سطح صاف و بدون آج برای آهنگری و جوشکاری مناسب است. این میلگرد در دسته میلگردهای کم کربن و نرم قرار می گیرد. میلگرد ساده و بدون آج به عنوان میلگرد حرارتی برای پروژه های عمرانی نیز به کار می رود. میلگردهای آجدار در مقایسه با میلگرد ساده و بدون آج، درصد کربن بیشتری دارند و همین مسئله نیز باعث می‌ شود مقاومت و سختی آن ها بیشتر شود، اما درجه شکنندگی آن ها در پروسه خمکاری و جوشکاری افزایش پیدا می کند. شکنندگی میلگرد با درصد کربن موجود در آن رابطه مستقیم دارد و هر چقدر که درصد کربن افزایش پیدا کند شکنندگی میلگرد نیز به همان مقدار افزایش پیدا خواهد نمود.

 

پروفیل استیل 304

لوله استیل 304

میلگرد استیل 304

نظر دهید

پاسخ دهید

مجموعه امید استیل در جهت واردات و تامین و توزیع پروفیل و لوله استیل ۳۰۴ جهت مصارف صنایع غذایی و دارویی و تجهیزات اشپزخانه و دکوراتیو قدم در این صنعت نهاده و همکاری‌های همه جانبه ای را با شرکت‌های متعدد در حوزه ساخت و تولید در دستور کار خود قرار داده است

ثبت سفارش و ارتباط با ما

برای مشاوره و ثبت سفارش می توانید به صورت تلفنی و یا حضوری با ما در تماس باشید…
آدرس: تهران، کیلومتر ۵ بزرگراه فتح،بازار فولاد استیل، بلوک ۲، پلاک ۹۰
شماره تماس:
۰۲۱-۶۶۳۹۱۹۲۰
۰۲۱-۶۶۳۹۲۰۲۱
۰۹۱۲۱۴۹۳۶۹۲

آدرس روی نقشه

ارتباط سریع با ما
مشاوه و ثبت سفارش
پاسخگویی و پشتیبانی 24 ساعته
امید استیل | انواع ورق، پروفیل استیل
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart