
میلگرد استیل چیست؟
میلگرد استیل در برابر خوردگی، حرارت و عناصر شیمیایی مختلف، مقاومت بالایی از خود نشان میدهد. در این مقاله به موضوع میلگرد استیل، انواع میلگرد استیل، کاربرد میلگرد استیل و مزایای آنها میپردازیم.
انواع میلگرد استیل
با توجه به مختلف بودن ترکیبات شیمیایی میلگردهای استنلس استیل، در انواع مختلف دسته بندی شده اند و هر کدام شامل کد استانداردی است، برای مشاهده جزئیات هر کدام میتواند بر روی آنها کلیک نمایید.
– میلگرد استیل 304
– میلگرد استیل 316
– میلگرد استیل 321
– میلگرد استیل 410
– میلگرد استیل 420
– میلگرد استیل 430
– میلگرد استیل 4057
– میلگرد استیل 1.4923
– میلگرد استیل نسوز 309
– میلگرد استیل نسوز 310
– میلگرد استیل 4PH-17
کاربرد میلگرد استیل
میلگرد استیل 304: میلگرد استیل 304 کاربرد فراوانی در صنعت دارد که می توان به استفاده از آن در تجهیزات صنایع غذایی، تجهیزات پزشکی، تجهیزات آزمایشگاهی، ماشین آلات صنعتی و… اشاره نمود.
میلگرد استیل 316: استیل 316 به دلیل داشتن قابلیت مقاومت بالا در برابر خوردگی، در شرایطی که فولاد در معرض خوردگی های شیمیایی قرار می گیرد کاربرد دارد. از این میلگرد در ساخت قطعات و دستگاه های صنایع نساجی، صنایع نفت و پالایشگاه ها استفاده میشود.
بیشتر بخوانید:
میلگرد استیل 321: از این میلگرد در ساخت دستگاه ها و وسایل مورد استفاده در صنایع غذایی و شیمیایی استفاده میشود. همچنین این فولاد به دلیل نسوز بودن در محیط هایی با دمای بالا کاربرد دارد.
میلگرد استیل 410: از فولاد ضد زنگ 410 در صنایع حرارتی، غذایی و بهداشتی و همچنین ساخت قاشق و چنگال و چاقو استفاده میشود. همچنین از دیگر کاربردهای آن می توان استفاده از آنها در لوله های تاسیسات دیگ های بخار و مبدل های حرارتی، پره توربین های گازی و بخاری و … اشاره نمود.
میلگرد استیل 420: از کاربردهای میلگرد استیل 420 میتوان به استفاده از آن در صنعت خودرو، تجهیزات هیدرولیک، صنعت پتروشیمی، صنایع غذایی و آشامیدنی، مهندسی مکانیک اشاره نمود.
میلگرد استیل 430: فولاد ضد زنگ 430 در آرموتورها، اتصالات ساختمان، کارد و چنگال با مقاومت خوردگی زیاد و… مورد استفاده قرار میگیرد.
میلگرد استیل 4057: بیشترین کاربرد استنلس استیل 4057 در ساخت قالب و ساخت ظروف شیشه و سرامیک است.
میلگرد استیل 1.4923: در صنایع پتروشیمی، نفت و گاز، صنایع هوایی، قطعات نیروگاه های با فشار بالا و توربین های بادی روتورها، محور ها یا میل ها(آربر ها) پره ها و … مورد استفاده قرار میگیرد.
میلگرد استیل نسوز 309: از کاربرد های این میلگرد می توان به گرم کنندههای هواپیما، لوازم عملیات حرارتی، پوششهای محفظه تابکاری، قطعات کوره، سینیهای عملیات حرارتی، داخل اجاقها، قطعات تلمبه و… اشاره نمود.
میلگرد استیل نسوز 310: در مخازن تحت فشار و دمای بالا، ظروف حمل مواد شیمیایی، قطعات در معرض خوردگی در دمای بالا نظیر پاتیل های حمام نمک کاربرد دارد.
میلگرد استیل 4PH-17: در پیچ و چرخ دهنده ها، قالب های پلاستیک، شفت های پمپی با سختی بالا، تجهیزات مهندسی استفاده میشود.
کاربرد میلگرد استیل
در راستای پاسخ به این پرسش که میلگرد استیل چیست به سراغ کاربردهای این محصول میرویم. مهمترین کاربردهای میلگرد استیل عبارتند از:
صنایع ساختمانی
صنایع دریایی
صنایع نفت، گاز و پتروشیمی
لوازم خانگی
خودروسازی
کورهها
مخازن تحت فشار
تاسیسات صنعتی
صنایع الکترونیک
پلها
جادهها
سدها
تونلها
وزن میلگرد استیل
برای محاسبه وزن میلگرد استیل باید سه فاکتور زیر را بدانید:
قطر میلگرد: قطر میلگرد معمولا بر حسب میلی متر یا اینچ بیان میشود. در واقع قطر میلگرد، اندازه اسمی و سطح مقطع میلگرد را تعیین میکند.
طول میلگرد: طول میلگرد بر حسب متر یا فوت اندازهگیری میشود.
چگالی فولاد: چگالی فولاد معمولا عدد ۷.۸۵ گرم بر متر مکعب یا ۰.۲۸۴ پوند بر اینچ در نظر گرفته میشود.
با داشتن این سه فاکتور، میتوانید از فرمول زیر برای محاسبه وزن میلگرد استیل استفاده کنید: