نحوه اجرای نبشی ‌کشی ساختمان چگونه است؟

همواره از مهم‌ترین مسائل روز بین‌المللی در صنعت ساختمان‌سازی، ایمنی آن است. زلزله، بادها، طوفان‌های شدید و دیگر مخاطرات شهری از جمله موارد تخریب‌کننده ساختمان‌ها هستند و در صنعت ساختمان‌سازی تلاش برای ایمن کردن ساختمان در برابر چنین تهدیداتی لازم و ضروری است. دیوارها از جمله اجزای آسیب‌پذیر در هر ساختمان به حساب می‌آیند و بنابراین مقاوم‌سازی آن‌ها با روش‌های مختلف (مثلا نبشی کشی)، از مراحل ضروری و حیاتی ساختمان‌سازی است.

نبشی کشی ساختمان یکی از موفق‌ترین تلاش‌ها در جهت ایجاد سلامت و ایمنی در سازه‌ها به شمار می‌رود و امروزه از مراحل ضروری در ساخت انواع سازه‌ها است. این روش نیازمند اجرای اصولی و استاندارد است تا ساختمان را تا مدت‌های طولانی در برابر تخریب و فرسودگی مصون کند. همچنین شاسی‌کشی برای نمای ساختمان به عنوان زیرسازی عمل کرده و می‌تواند مانع جذب رطوبت به داخل ساختمان شود. علاوه بر این شاسی‌کشی در کیفیت و ظاهر نمای ساختمان نیز نقش مهمی ایفا می‌کند.

شاسی‌کشی با پروفیل‌های متنوعی مانند کلاف، قوطی و ناودانی قابل اجرا است. اما نبشی از مهم‌ترین مقاطع در اجرای فرآیند شاسی‌کشی به شمار می‌رود. به اجرای فرآیند شاسی‌کشی با نبشی، نبشی‌کشی گفته می‌شود. نیروهای خارجی وارده به ساختمان و دیواره‌های آن، از طریق پروفیل نبشی به زمین منتقل می‌شود و همین امر سبب پایداری قابل توجه دیواره‌های سازه خواهد شد. در این مقاله از آهن‌آنلاین به شرح این فرآیند، نحوه‌ اجرا، مقررات و ضوابط اجرای آن خواهیم پرداخت.

دیتیل اجرایی نبشی‌کشی برای قسمت‌های مختلف پروژه توسط گروه مشاور پروژه طراحی می‌شود. اما به طور کلی برای اجرای این فرآیند دو عدد نبشی را به کمک میلگرد به ضخامت دیوار می‌دوزند. سپس کل اجزا را مقاوم به زنگ‌زدگی کرده و توری مرغی می‌کشند و در نهایت دیوارهای غیرسازه‌ای و تیغه‌ها را داخل آن مهار می‌کنند.

نبشی‌ کشی ساختمان

نبشی‌کشی در ساختمان‌ها با توجه به نوع سازه، تفاوت‌هایی دارد. در ساختمان‌های بتنی، پس از برآورد دقیق نیاز به نبشی با توجه به ابعاد و نیروهای وارده سنجیده می‌شوند. سپس، ورق‌های فولادی به ستون متصل می‌شوند و نبشی‌های عمودی به این ورق‌ها جوش داده می‌شوند. این فرآیند موجب استحکام بیشتر دیوارها و سازه می‌شود. در ساختمان‌های فولادی، به‌دلیل قرارگیری صفحات ستون در اسکلت، فرآیند نبشی کشی ساده‌تر است. در واقع، نبشی‌های عمودی به تیرهای افقی جوش داده می‌شوند و اتصال آن‌ها به کمک جوشکاری یا تفنگ میخکوب صورت می‌گیرد.

اجزای غیر سازه‌ای ساختمان مانند دیوارها باید به صورت اصولی و استاندارد با اسکلت اصلی ساختمان درگیر باشند. در غیر این صورت این اجزا با وقایعی مانند زلزله فرو می‌ریزند و خسارات مالی و جانی زیادی را به بار می‌آورند. زلزله کرمانشاه در آبان ماه ۱۳۹۶ از جمله این موارد بود که در اثر عدم ایجاد درگیری مناسب بین دیوار و اسکلت ساختمان باعث ایجاد خسارات شدیدی شد. همان‌طور که ذکر شد نبشی‌کشی ساختمان نوعی شاسی‌کشی محسوب می‌شود که در آن از مقطع نبشی استفاده می‌شود. پروفیل نبشی به دو صورت ۶ و ۱۲ متری در بازار به فروش می‌رسد و قیمت نبشی به سایز، برند و کارخانه تولیدی و کیفیت آن بستگی دارد.

استفاده از این پروفیل در سازه، از ساختمان در برابر تنش‌های خارجی وارده مراقبت می‌کند و باعث تقویت آن می‌شود. امروزه اجرای نبشی‌کشی در ساختمان‌های مختلف از جمله الزامی است و در صورتی که مهندس ناظر طبق نقشه‌های ساختمانی آن را اجرا نکند و بعدا زلزله و ریزش این دیوار باعث آسیب به فردی شود، مهندس ناظر به عنوان یکی از افراد مقصر شناخته خواهد شد. علت الزام به اجرای این فرآیند مطابق با آیین‌نامه ۲۸۰۰ است که بیان می‌کند لبه آزاد دیوارهای پیرامونی، در بازشوها، قسمت‌هایی که دیوار ادامه ندارد و نیز در دیوار جان‌پناه‌ها، باید مهار شوند.

استفاده از نبشی برای دیوارهای آجری و سفالی که امکان ریزش در آن‌ها وجود دارد، کاربرد زیادی داشته و همچنین در صورتی که درون برخی ستون‌ها پلیت قرار داده نشده باشد، استفاده از نبشی‌کشی جهت اتصال به ستون‌ها کاربرد خواهد داشت. علاوه بر این در ساختمان‌های با اسکلت فلزی نیز می‌توان از نبشی‌کشی استفاده کرد. اما در صورتی که دیوارها از جنس پنل باشند، نیازی به نبشی‌کشی نیست. زیرا میلگردهای موجود در دیوار، ایمنی کافی را جهت حفظ ساختاری سازه ارائه خواهند داد.برای آشنایی بیشتر با کاربردهای این محصول می‌توانید به صفحه کاربردهای نبشی مراجعه کنید. نبشی‌کشی از مهم‌ترین مراحل اجرای نما است. در ساختمان‌هایی که نمای آن‌ها دارای پستی و بلندی است، از شاسی‌کشی فولادی به عنوان زیرساز استفاده می‌شود. برای انجام این فرآیند از پروفیل آهنی، نبشی، پیچ و مهره استفاده و در انتها به اسکلت اصلی ساختمان وصل می‌شود. این فرآیند با ایجاد سطح زیرین صاف، زمینه را برای انجام مرحله نازک‌کاری فراهم می‌کند.

 

پروفیل استیل 304

لوله استیل 304

میلگرد استیل 304

نظر دهید

پاسخ دهید

مجموعه امید استیل در جهت واردات و تامین و توزیع پروفیل و لوله استیل ۳۰۴ جهت مصارف صنایع غذایی و دارویی و تجهیزات اشپزخانه و دکوراتیو قدم در این صنعت نهاده و همکاری‌های همه جانبه ای را با شرکت‌های متعدد در حوزه ساخت و تولید در دستور کار خود قرار داده است

ثبت سفارش و ارتباط با ما

برای مشاوره و ثبت سفارش می توانید به صورت تلفنی و یا حضوری با ما در تماس باشید…
آدرس: تهران، کیلومتر ۵ بزرگراه فتح،بازار فولاد استیل، بلوک ۲، پلاک ۹۰
شماره تماس:
۰۲۱-۶۶۳۹۱۹۲۰
۰۲۱-۶۶۳۹۲۰۲۱
۰۹۱۲۱۴۹۳۶۹۲

آدرس روی نقشه

ارتباط سریع با ما
مشاوه و ثبت سفارش
پاسخگویی و پشتیبانی 24 ساعته
امید استیل | انواع ورق، پروفیل استیل
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart