
پروفیل چیست و در کجاها کاربرد دارد؟
پروفیلها میتوانند از جنس آهن، فولاد، استیل و آلومینیوم باشند که طی فرایندهایی، شکل موردنظر بر روی آنها پیاده میشود. در ساخت انواع سازهها از پروفیلها استفاده میکنند؛ بنابراین برای هر کاربری، پروفیل مخصوص تولید میشود. پروفیل انواع مختلفی از نظر جنس، نحوه ساخت و شکل ظاهری دارد. با شناخت آنها به راحتی میتوان به نوع پروفیل موردنیاز خود دسترسی داشت.
از جمله کاربرد پروفیلها میتوان به: تولید نردههای فلزی، ساخت در و پنجرههای فلزی به خصوص آهنی و آلومینیومی اشاره کرد. همچنین نردهکشی مکانهای مختلف مانند پیادهروها و زمینهای کشاورزی که به صورت محصور هستند، از جمله کاربردهای دیگر پروفیلها شمرده میشود. پروفیلهایی که دارای شکل هندسی مربعی و مستطیلی با سطح مقطع بزرگ هستند، برای ساخت اسکلت فلزی و ستون در سازهها به کار میروند. این پروفیلها را تحت عنوان ستون یا تیر میشناسیم. همچنین پروفیلهای دارای سطح مقطع مربعی شکل، در خودروسازی و ساخت پایههای میز و صندلی کاربرد زیادی دارند. اگر مایلاید بیشتر با این مقطع فولادی آشنا شوید میتوانید به مقاله پروفیل چیست و انواع آن مراجعه کنید
پروفیل زد پرلین چیست؟
پروفیل زد (Z) یا زد پرلین (Z-Bar) در دسته پروفیلهای باز قرار میگیرد. شکل Z مانند، دلیل نامگذاری این پروفیل است. همچنین در نقشههای مهندسی، پروفیل زد پرلین را با حرف Z نشان میدهند. این پروفیل، ورق فولادی نورد شده است که از ورق سیاه با ضخامت کم بین یک تا سه میلیمتر تولید میشود. غلتکهایی برای شکلدهی پروفیل زد به شکل پرلین، مورد استفاده قرار میگیرند.
پروفیل زد پرلین با توجه به نوع کاربرد، احتیاجی به محافظت اضافی ندارد؛ ولی میتوان بر روی سطح آنها با رنگ، روکشی ایجاد کرد. همچنین پروفیل زد برای اینکه طول عمر زیادی داشته باشد، تحت فرایند گالوانیزه شدن قرار میگیرد.
پروفیل Z حداکثر با طول 1600 سانتیمتر تولید میشود. همچنین حداکثر میزان جان و بالی که برای این نوع پروفیل در نظر گرفته میشود، به ترتیب 40 و 10 سانتیمتر است. حداکثر سختی برای پروفیل زد پرلین به هنگام تولید، سختی ST37 تعریف میشود.