از انواع لوله استیل
در صنایع فرآوری و طراحی داخلی و نمای بیرونی ساختمانهای امروزی استفاده میشود. اما از کجا باید تفاوت لولههای استیل را متناسب با کاربردشان متوجه شویم؟ قیمت لوله استیل وابسته به چه چیزهایی است؟ برای هر شرایط کاری و محیط آب و هوایی از کدام آلیاژ لوله باید استفاده کرد؟ کاربرد لولههای استیل صنعتی و دکوراتیو در کجاست؟ تفاوت لوله استیل صنعتی و دکوراتیو چیست؟ اینها سوالاتی هستند که باید قبل از انتخاب لوله استیل به آن توجه داشته باشید
از مهمترین پارامترها در انتخاب لوله استیل صنعتی می توان به سایز لوله استیل به اینچ یا میلیمتر ، ضخامت لوله به میلیمتر و رده ، و طول لوله که به صورت ۶ متری و ۳ متری ، و آلیاژ ۳۰۴ و ۳۱۶ می توان اشاره کرد.
از موارد مصرف لوله استیل صنعتی استفاده در سیستم های تصفیه آب و فاضلاب ، سیستم های پکیج های تقطیر و مخازن آب ، سیستم های الکل سازی و مواد شیمیایی ، سیستم های تولید دارو و سیستم های تولید مواد غذایی و نگهداری مواد غذایی ، می باشد.پروفیل استیل 304
لوله استنلس استیل صنعتی با فرآیندهای متفاوت برای اهداف مختلفی، طراحی و تولید میگردند. با توجه به فرآیندهای تولید، لوله استنلس استیل صنعتی میتواند درزدار (دارای خط جوش)، بدون درز یا نسوز باشد. این محصولات نیز مانند لوله استنلس استیل صنایع غذایی در سایزها و ضخامتهای متفاوتی در بازار موجود بوده و طول شاخه آنها ۳ یا ۶ متر میباشد.
لوله استنلس استیل صنعتی در ردههای ۱۰، ۴۰، ۸۰، ۱۶۰ و XSS تولید میشوند. با توجه به فشار کاری و کاربرد مورد نظر میتوان رده یا همان ضخامت مناسب را انتخاب نمود.
انواع گریدهای لوله استنلس استیل
لوله استنلس استیل صنعتی در گریدهای ۳۰۴، ۳۰۹ (نسوز)، ۳۱۰ (نسوز)، ۳۱۶ (ضد اسید) و ۳۲۱ (ضد سایش) تولید میشوند که در ادامه به توضیح مختصر درباره هر کدام از آنها میپردازیم:
لوله استنلس استیل ۳۰۴: از جمله پرکاربردترین فولادهای ضدزنگ بوده و در دسته آستنیتی قرار میگیرد. مقاومت در برابر خوردگی، حرارت و برودت به علاوه استحکام بالا از جمله ویژگیهای این محصول میباشد. کاربرد لوله استیل ۳۰۴ در صنایع غذایی، دارویی، شیمیایی و معدنی است.
لوله استنلس استیل ۳۰۹: شامل S309 نیز بوده و در دسته آستنیتی کروم-نیکل قرار میگیرد. مقاومت در برابر خوردگی و حرارت (تا ۱۰۹۳ درجه سانتیگراد) در کنار استحکام خوب و قابلیت جوشپذیری مناسب از ویژگیهای آن است. بیشترین کاربرد لوله استیل ۳۰۹ در محیطهای دریایی (دارای نمک)، انتقال اسید معدنی و آلی میباشد.
لوله استنلس استیل ۳۱۰: مانند آلیاژهای آستنیتی دیگر دارای قابلیت جوش پذیری و شکل دهی مناسب در کنار چقرمگی خوب و قابلیت کار در محیطهای کاری دما بالا (بیش از ۱۱۵۰ درجه سانتیگراد) میباشد. بیشترین کاربرد آلیاژ استیل ۳۱۰ در تولید قطعات صنعتی، لوله، سیم جوش، الکترود، مبدل حرارتی و غیره است.میلگرد استیل 304
لوله استنلس استیل ۳۱۶:
استیل ۳۱۶ از جمله فولادهای آستنیتی و زنگ نزن میباشد. دارای ویژگیهای مشابه با استیل ۳۰۴ بوده اما در محیطهایی با دمای کاری بالاتر میتوان از آنها استفاده نمود. مقاومت این آلیاژ در محیطهای نمکی و دریایی بسیار بالا است. همچنین از آنها به خاطر مقاومت بالا در مقابل مواد شیمیایی در صنایع تولید کاغذ، سلولزی و نساجی استفاده میگردد.
لوله استنلس استیل ۳۲۱: این دست از لولهها نسوز بوده و توانایی تحمل دمای بالای هزار درجه سانتیگراد را دارند. حضور عناصری مانند مولیبدن، تیتانیوم، نیکل و کروم در ترکیب شیمیایی آلیاژ ۳۲۱ امکان کاربردهای مشابه با آلیاژ ۳۱۰ را برای این دست از محصولات فراهم میسازدلوله استیل 304