“لوله استیل 304”
این فولاد زنگ نزن دارای قابلیت ماشینکاری و عملکرد جوشکاری خوبی میباشد. همچنین فولاد ضد زنگ 304 و 304L از خاصیت کششی، مهر زنی و شکلگیری خوبی نیز برخوردارند.به دلیل نداشتن خاصیت مغناطیسی و جذب نشدن آن توسط آهنربا با نام استیل نگیر 304 در میان فروشندگان معروف است. در شرایط انجماد این لوله استیل، غیر مغناطیسی است و در عملیات حرارتی انعطافپذیر نیست. میتوان میزان سختی و قدرت کششی لوله استیل را بوسیله کارهای سرد افزایش داد اما ممکن است باعث کاهش خاصیت مغناطیسی آن شود.میلگرد استیل 304
مشخصات لوله استیل 304
در ادامه مقاله به بررسی مشخصات لوله استیل 304 می پردازیم.
1- خواص مکانیکی لوله استیل 304
خواص مکانیکی لوله استیل 1.4301 به شرح زیر است:
سختی برینل: 123HB
سختی راکول: 70 HRA
سختی ویکرز: 129 HV
مقاومت کششی: 700-500 مگاپاسکال
لوله زنگنزن 304 توسط روشهای زیر ساخته میشود:
لوله درزدار (WLD)
لوله بدون درز یا مانیسمان (SMLS)،
لوله کار سرد شده (لولهی HCW)
لوله HCW و درزدار
در عملیات حرارتی، لوله استیل 304 و 304L انعطافپذیر نیستند. همچنین مقاومت کششی و فرم پذیری آن توسط کارهای سرد افزایش مییابد. محدوده آنیلینگ بازپخت بین 1010 تا 1121 درجه سانتی گراد است. برای بخشهای سبکتر از هوا و برای قسمتهای سنگینتر باید از آب استفاده نمود. دامنه رفع تنش نیز بین 204 تا 400 درجه سانتی گراد قرار دارد.
انواع لوله استیل 304
لولههای استیل 304 در دو نوع درزدار و بدون درز تولید میشوند. برای تهیه لولههای درزدار از روش جوش دادن درز نیز استفاده میکنند. لولههای بدون درز که با نام لوله مانسیمان نیز شهرت دارند از استحکام بیشتری در مقایسه با لولههای درزدار برخوردارند.
مقایسه لوله استیل 304 با 304L
از نظر میزان عنصر کربن لوله استنلس استیل 304 به انواع مختلفی طبقهبندی میشوند که عبارتند از لوله استیل 304، 304L و 304H. لوله استیل 304L که نوع کم کربن محسوب میشود از قابلیت جوشکاری بالایی برخوردار است و به سردکاری احتیاج ندارد. فولاد ضد زنگ 304 با 304L قبل از جوشکاری در برابر خوردگی به یک شکل عمل میکنند اما بعد از جوشکاری، 304L مقاومت بالاتری در برابر خوردگی بین دانهای از خود نشان میدهد.پروفیل استیل 304
کاربرد لوله 304
لوله استیل 304 و 304L برای قطعاتی که نیاز به جوشکاری، ماشینکاری، سنگ زنی و یا پرداخت دارند و زمانی که مقاومت در برابر خوردگی خوبی مد نظر است، کاربرد دارد. همچنین در محیط های خوردگی مانند صنایع کاغذ و شیمیایی استفاده میشود. این لوله برای ساخت ابزار به دلیل کم بودن خاصیت مغناطیسی گزینه مناسبی است. لوله استیل 304 در معماری نیز کارایی دارد.
این لوله استیل در جایی که بهداشت و پاکیزگی اهمیت زیادی دارد مانند صنایع غذایی، لبنیات و نوشیدنی استفاده میشود. قطعاتی که در معرض تماس با مواد شیمیایی ارگانیک و غیر آلی، سیتریک اسید، استیک، نیتریک، رنگدانهها، روغنهای خام و… هستند از فولاد ضد زنگ 304 ساخته میشوند. از دیگر کاربردهای لوله استیل 304 میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
صنعت نفت، گاز و پتروشیمی
صنایع غذایی و دارویی
صنعت معماری و دکوراسیون
حفاری و معدن
ساخت کندانسور هوا
خودروسازی
در لولهکشی و انتقال سیالات
سیستمهای گرمایشی و سرمایشی
در لوله کشی آب شیرین کن
مزایای استفاده از استیل در صنایع غذایی
مقاومت در برابر حرارت
استحکام
در برابر ضربه و سایش مقاوم است
درخشندگی خود را حفظ کرده و ماندگار است
از ورود آلودگی به درون محفظه مواد غذایی جلوگیری کرده و طراوت مواد غذایی را حفظ میکند
تمیز کردن آن آسان است؛ بنابراین از آلودگیهای باکتریایی جلوگیری میکند
میتواند در شرایط سخت خراش (شرایط تهاجمی و شدید) مقاومت کند
مناسب برای حمل و نقل مواد غذایی حاوی مواد تند و رنگهای خوراکی
به سرعت خنک میشود
در برابر شستشوهای پر قدرت با استفاده از مواد شیمیایی یا سایر مواد شستشو مقاوم است
نسبت به مواد قلیایی و اسیدی واکنش نشان نمیدهد
به راحتی ترک نمیخورد و دچار شکست نمیشود
در برابر حرارت و آتش مقاومت خوبی دارد
داکتیل است (شکل پذیری خوبی دارد)لوله استیل 304